• Els socialistes aconseguiren superar la capacitat del cine Jayan de Duanes de la Mar.
  • L’alcalde i candidat, José Chulvi, va assegurar que en estes eleccions està en joc el futur de Xàbia per als pròxims 20 anys.
  • El secretari genral del PSPV, Ximo Puig, també va donar el seu suport a Chulvi i va afirmar que “aquest és el millor alcalde possible i tindrà obertes les portes de la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant”.

IMG_7381

El PSOE de Xàbia va aconseguir que l’històric cine Jayan es quedara menut en la seua posada de llarg per a les eleccions del 24 de maig. La formació de José Chulvi va obtindre així el primer recolzament de cara a la imminent campanya electoral i va comprovar que el grau de connexió amb militants i simpatitzants continua sent molt alt, sobretot després d’una exitosa legislatura de govern. Entre els assistents, també hi va haver nombrosos representants del PSOE de la Marina Alta i la Safor, com els de Dénia, Calp, Oliva, Pego, el Verger o Jesús Pobre.

L’acte va tindre un marcat caràcter cinematogràfic. Així, es va projectar un vídeo en què es va desglossar el perfil dels candidats de la llista electoral i una peça gravada pel secretari general del PSPV i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. En el seu missatge, Puig va qualificar Chulvi com “el millor alcalde possible” i li va garantir que tindria les portes obertes de la Generalitat Valenciana i la Diputació, en contrast amb la de vegades difícil relació que manté Xàbia amb les institucions de València i Alacant.

Després d’estos vídeos, es va projectar una entrevista en profunditat que feren al candidat socialista, José Chulvi, els periodistes Josep Torrent i Inma Aguilar en les instal·lacions de la Casa del Cable. En la mateixa, Chulvi va repassar els fets d’esta legislatura i va abordar els reptes del proper mandat. L’alcaldable del PSOE no va eludir cap tema i es va referir a les errades de coordinació en les tasques d’extinció de l’incendi de setembre de 2014 en La Plana, la possible municipalització dels serveis públics com la recollida del fem, el canvi d’estil instaurat a la política de Xàbia o la seua relació des de l’alcaldia amb la resta de partits polítics. Chulvi va manifestar que de cara a estes eleccions es sentix “encara més fort i amb més il·lusió que al 2011”.

Després d’esta peça pujaren a l’escenari els intgrants de la llista electoral i reberen l’ovació tancada del públic. Acte seguit fou el moment de l’aparició del mateix José Chulvi, qui va prendre la paraula per dirigir un discurs, en castellà, valencià i anglés, carregat d’emotivitat i contingut polític.

Durant la seua intervenció, un visiblement emocionat José Chulvi va agraïr a la seua família, amics i companys tot el recolzament rebut en estos quatre anys de legislatura; i també als veïns i veïnes de Xàbia “que s’han comportat amb mi amb una generositat que no podré oblidar mai”. De la mateixa manera va reivindicar que al projecte del PSOE de Xàbia “tan important com el que va de número 1 és el número 24, i encara més els qui no estan a la foto però fan amb el seu treball que les coses funcionen tots els dies. Este és el millor equip que ningú podria tindre”. 

Quant al contingut estrictament polític, es va fer un repàs dels fets de la legislatura i es van dividir en tangibles (obres relacionades amb el xicotet urbanisme, reasfaltat de vials, millores en la il·luminació, remodelació d’avingudes, places…) i intangibles, com són el canvi d’estil a la política de Xàbia, l’administració electrònica, l’ús de xarxes socials com a canal de comunicació efectiu, les borses d’ocupació o les ajudes per a serveis socials. En este sentit José Chulvi va recordar que amb la seua renúncia a cobrar un sol euro com a alcalde de Xàbia s’han pogut abordar actuacions que no estaven al programa electoral, un programa que d’altra banda s’ha complit en més d’un 90%.

Per la seua part, davant la campanya electoral que comença, el candidat socialista va advertir que “ningú ens sentirà dir una mala paraula; eixe no és el nostre estil”, però també va fer força en les diferències entre els partits que s’hi presenten i va remarcar que es tracta de projectes i visions de Xàbia “antagòniques”. Va continuar manifestant que “en estes eleccions ens juguem molt, perquè van a decidir el futur de Xàbia per als pròxims 20 anys (…) Xàbia és una peça molt codiciada i encara que ja se li ha fet molt de mal en el passat, encara se li pot fer més. Tot el que s’ha avançat en protecció i harmonització es podria perdre”.

Chulvi es va mostrar convençut que el PSPV guanyarà les eleccions i ampliarà la seua actual representacció de 6 regidors fins a aconseguir una majoria ampla per a governar. També va apuntar que en maig hi haurà un canvi de govern a la Generalitat Valenciana i que Xàbia ha de formar part d’ell.

Per últim, va demanar ajuda als militants i simpatitzants perque el projecte socialista puga continuar endavant amb els canvis encetats en 2011. “Vosaltres sou necessaris. Ens cal la vostra força per continuar quatre anys més amb la tasca que iniciàrem. I sé que no ens fallareu. Jo tampoc vaig a fallar-vos”, va culminar Chulvi davant un públic que va despedir dempeus amb una llarga ovació tota la candidatura.